Gezonde voeding

Via de counter in de kantine maar ook via automaten biedt Vice Versa Onderwijscatering voor uw leerlingen een gevarieerd aanbod waarbij de nadruk ligt op een gezonde en verantwoorde voeding. Het aanbod sluit daardoor ook aan bij leerlingen met specifieke eisen zoals vegetariƫrs en diabetici en helpt bij preventie van overgewicht.

Gevarieerd aanbod
Het gevarieerde aanbod is door Vice Versa Onderwijscatering ontwikkeld aan de hand van ervaring en volgens de laatste richtlijnen van het Voedingscentrum zoals de bekende schijf van vijf. Uitgangspunt van het gevarieerde aanbod is dat 75% van de voeding bestaat voorkeur- en middenwegproducten en 25% uit uitzonderingsproducten.

 

Voorkeursproducten
In deze categorie vallen producten met veel vitamines en vezels zoals melk, fruit to go en brood. Deze producten zijn altijd goed en worden daarom ook actief gepromoot door een positief prijsbeleid.

 

Middenwegproducten
Producten zoals chocolade melk, kaas/uienbroodje en light frisdranken zijn bij matig gebruik niet slecht maar dragen ook niet bij aan een gezonde voeding. Deze producten bevatten namelijk meer verzadigd vet en energie dan voorkeursproducten terwijl er minder gezonde vezels in zitten.

 

Uitzonderingsproducten
Dit zijn producten met veel verzadigde vetten en veel suiker maar weinig vezels en vitamines zoals saucijzenbroodjes, frisdranken en Bapao. De consumptie van deze producten wordt door voorlichting en een negatief prijsbeleid ontmoedigd. Deze producten zijn bewust een onderdeel van het aanbod zodat uw leerlingen uw schoolkantine kiezen en niet de lokale supermarkt, cafetaria of tankstation. Gefrituurde snacks, roomijs en kauwgom noemen wij not done artikelen en worden dan ook niet in ons assortiment opgenomen.